Volledig scherm
Gebruikers van De Schelf kwamen vorige maand in actie om het belang van hun wijkcentrum kenbaar te maken © Lars Smook

Discussie over toekomst van wijkcentra in Almelo

ALMELO - De toekomst van de Almelose wijkcentra staat op het spel. De gemeente onderzoekt of het de wijkgebouwen nog wil blijven financieren en de gebruikers staan op de achterste benen.

Daarom organiseert De Twentsche Courant Tubantia een discussieavond met alle betrokkenen. Donderdag 24 november is de discussie in wijkcentrum De Schelf. Hier praten wethouder Irene ten Seldam, de beheerders van Accres en de gebruikers en bestuurders van de wijkcentra over de toekomst van de wijkgebouwen.

Er zijn ook al alternatieven, mochten de gebouwen dichtgaan. Drie mensen hebben alternatieve mogelijkheden voor de activiteiten die nu in de wijkcentra plaatsvinden, daar vertellen ze over tijdens de bijeenkomst. Ook vertegenwoordigers van voetbalclubs ON en PH zijn te gast. In hun kantines zijn al veel activiteiten zoals kinderopvang en dit zou in de toekomst nog veel verder uitgebreid kunnen worden.

De discussieavond is van 19.30 tot 21.00 uur in De Schelf, de zaal is om 19.00 uur open. Iedereen is welkom als toehoorder en om mee te praten.

Almelo e.o.