Dit gebeurt er in Almelo als de Aldi weer opengaat

VideoALMELO - De Aldi aan de Ootmarsumsestraat in Almelo is weer open en dat heeft het personeel geweten. Om acht uur in de ochtend stond er een dikke rij voor de deur. En even later ontstonden opstoppingen bij de kassa’s.

De Aldi-vestiging heeft één week dichtgezeten vanwege een verbouwing. „De belangrijkste verandering is dat we nu een bake-off (verse afbakbroodjes, red.) hebben, een nieuwe indeling van de winkel en dat er meer nadruk ligt op ‘vers’, het aanbod versproducten is uitgebreid”, zegt filiaalleider Susanne Franco Conislla-Otten. 

Zij opende samen met ‘klant van de toekomst’ Neel de vernieuwde winkel, door met een grote schaar een lint door te knippen. 

Lidl achterna?

Gaat Aldi met die versproducten de Lidl achterna? „We kijken wat onze concurrenten doen, Aldi wil met de tijd meegaan”, houdt districtleider Majka Dlugosova zich deze vrijdag enigszins op de vlakte. 

Om vervolgens te zeggen dat het de winkel wel een echte Aldi-winkel is. „Dit wordt allemaal eerst getest in Duitsland. De nieuwe formules worden vervolgens over heel Europa verspreid.”

Bier inslaan

Bezoekers zijn er erg over te spreken. „Ik vind het heel mooi. Erg ruim. Vooral de groente- en vleesafdeling zijn mooi”, zegt vaste klant Ans Hartgerink. Zij heeft net met haar man twee winkelwagens vol boodschappen opgehaald. Die van haar man Gerrit zit vooral vol met Schultenbräu. „Het bier was meteen in de aanbieding.”

Het echtpaar is ‘eindelijk’ buiten. Bij de kassa’s stond en staat een lange rij. „Dat is het enige (negatieve, red.) dat mij opvalt, dat er maar drie kassa’s zijn”, aldus Ans Hartgerink. Met zo’n mooie winkel verwacht zij dat het wel vaker druk wordt in de winkel. Dan zijn drie kassa’s volgens haar te weinig.

Volledig scherm
Door een haag van ballonnen betreedt het winkelend publiek, dat in grote getale is gekomen, de vernieuwde Aldi aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. © Lars Smook
Volledig scherm
Filiaalleider Susanne Franco Conislla-Otten en ‘klant van de toekomst’ Neel openen de vernieuwde Aldi. © Lars Smook
Volledig scherm
Drukte voor de winkel opengaat. © Lars Smook

Almelo e.o.