Volledig scherm
De Afrikaanse muziekgroep Nusodia staat op het festival Rembrandt Fiësta in Almelo. © kFI

Dit is er allemaal te doen op de 18e editie van Rembrandt Fiësta Almelo

ALMELO - De evenementenweide aan de Rembrandtlaan in Almelo is vrijdag en zaterdag het domein van het multiculturele festival Rembrandt Fiësta. Voor de bezoekers is het een ontmoeting met verschillende culturen. Zij maken kennis met gebruiksvoorwerpen, kleding, hapjes en muziek van verschillende achtergronden.

Rembrandt Fiësta wordt vrijdag afgetrapt met het Vliegerfestival. Vanaf 16.00 laten de kinderen hun gemaakte vliegers zien, waarna om 19.00 uur de demo ‘moderne vliegers’ door Powerkiting Zuid & Oost volgt. Dit duurt tot ongeveer 21.15 uur. 

Zaterdag

Zaterdag is dé dag om kennis te maken met verschillende culturen. Zo zullen er onder meer Afrikaanse, Duitse, Poolse en Turkse groepen hun muziek- en danskunsten tonen op het podium. Naast het muziekpodium zijn er diverse eetkramen, is er een kinderhoek voor de kleintjes en staan er verschillende springkussens en glijbanen op het festivalterrein. Het programma op zaterdag begint om 09.00 uur met de Pröttelmarkt.

Loco-burgemeester Arjen Maathuis zal het evenement zaterdag om 11.00 uur officieel openen. De festiviteiten duren tot ongeveer 17.00 uur.

Almelo e.o.