Dode na woningbrand in Almelo: verslagenheid in straat is groot

VideoALMELO - In een seniorenwoning aan de Goudenregenstraat in Almelo is zondagmorgen rond half acht brand uitgebroken. De bewoner van het pand is als gevolg hiervan overleden. De verslagenheid in de straat is groot.

De bewoner, volgens omstanders een oudere, alleenstaande man, werd door de brandweer uit de woning gehaald. Eerder probeerden buurtbewoners ook al om het slachtoffer te bevrijden, maar dat lukte niet. Deze persoon werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed vlak na aankomst in het ziekenhuis. 

Oorzaak

Het is nog niet bekend waardoor de brand is ontstaan. Er waren twee blusvoertuigen en twee ambulances ter plaatse. Het vuur was binnen een kwartier geblust, maar de brand die er woedde was fel. De woning is onbewoonbaar verklaard en helemaal zwartgeblakerd van binnen. Er waren geen rookmelders in het huis aanwezig.

De brandweer doet rond het middaguur nog altijd onderzoek naar de toedracht. Ook schadeinstelling Salvage, de woningbouw en netbeheerder Cogas zijn ter plaatse geweest.

Volledig scherm
Brand in Almelo © News United / Patrick Weegink

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.