Volledig scherm
Eigenaresse Henny ter Avest van Dolle Pret © Wim Corduwener

Dolle Pret in Almelo eindelijk van alle dwangsommen verlost

ALMELO - Dolle Pret is van alle dwangsommen verlost. Het kinderspeelparadijs aan ’t Noordbroek voldoet aan alle eisen die de gemeente stelt aan onder meer de brandveiligheid en daarmee is het dossier gesloten.


De zaak Dolle Pret loopt al jaren. Het speelparadijs van eigenaresse Henny ter Avest en het bijbehorende partycentrum Aylin kregen in de afgelopen jaren diverse dwangsommen opgelegd door de gemeente Almelo omdat niet voldaan werd aan vergunningsplichten en bestemmingsplannen.

De laatste dwangsom werd in november vorig jaar opgelegd, omdat het kinderspeelparadijs niet aan de brandveiligheidseisen voldeed. Ter Avest werd gedwongen maatregelen te nemen, met kosten die opliepen tot een ton. Op straffe van een dwangsom die op kon lopen van 2.500 tot 5.000 euro per week.

Bij de laatste controles is gebleken dat Ter Avest alle punten heeft aangepakt en Dolle Pret nu aan alle eisen voldoet. Tot tevredenheid van de gemeente Almelo. „We hebben mevrouw Ter Avest uitgenodigd in het stadhuis en haar persoonlijk medegedeeld dat het dossier werd gesloten”, zegt wethouder Irene ten Seldam. „Met de complimenten voor de manier waarop ze het heeft opgepakt.”

Almelo e.o.