Volledig scherm
© 2Open

Dorpslandgoed claimt 115.000 euro van gemeente Almelo

ALMELO - Initiatiefnemers willen ruim een ton voor drie jaar voorbereiding op het dorpslandgoed dat er niet kwam. „We zijn nooit serieus genomen.”

Echtpaar Sant en Solange Ruyter van 2Open heeft drie jaar lang de haalbaarheid van een dorpslandgoed op 173 hectare grond in het voormalige Waterrijk onderzocht. Maar terwijl het onderzoek nog liep, besloot de gemeente de grond te verkopen aan de provincie. Dit leverde de noodlijdende gemeente in een klap 14,5 miljoen euro op.

Teleurstelling
Tot teleurstelling van het echtpaar Ruyter. „Het kreeg voor ons een onverwachte wending. Daar heb ik op zich wel begrip voor, maar wij hebben als procespartner veel tijd en geld in het onderzoek gestoken”, zegt Sant Ruyter. Daarom heeft hij de gemeente een voorstel gedaan: een betaling van 115.000 euro aan zijn bedrijf 2Open en een gezamenlijk persbericht ‘beëindiging proces’

'Geen verwachtingen'
Maar burgemeester en wethouders wijzen dit voorstel af, laten ze in een brief aan Sant Ruyter weten. ‘Wij zijn en blijven van mening dat 2Open op ons geen enkele claim heeft nu het door haar beoogde dorpslandgoed niet tot realisatie komt’, schrijft het college. Volgens B en W zijn er geen verwachtingen gewekt dat het dorpslandgoed er zou komen.

Labiel
Terugkijkend op het proces ziet Ruyter dat het dorpslandgoed nooit een echte kans heeft gehad. „We zijn nooit serieus genomen”, stelt hij. „Dat blijkt wel uit het feit dat we in drie jaar tijd vier verschillende wethouders tegenover ons hebben gehad. De gemeente is labiel en daar hebben we nooit een excuus voor gehad.

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.