Theatermaker Laurens ten Den op de plek waar drie keer de voorstelling Macbeth van Shakespeare wordt opgevoerd. Met Huize Almelo als decor.
Volledig scherm
PREMIUM
Theatermaker Laurens ten Den op de plek waar drie keer de voorstelling Macbeth van Shakespeare wordt opgevoerd. Met Huize Almelo als decor. © Lenneke Lingmont

Drama in de tuin van Huize Almelo: bloedig stuk van Shakespeare zorgt voor bijzondere primeur

ALMELO - Huize Almelo vormt deze week drie keer het decor van de voorstelling Macbeth, van William Shakespeare. Daarmee heeft Almelo een dubbele primeur. De tuin achter de muur was tot nu toe strikt privé.

 1. Huisjesmelkers vergallen het woongenot in Almelo door halve straat op te kopen: ‘Ik laat me hier niet wegtreiteren’
  PREMIUM
  reportage + podcast

  Huisjesmel­kers vergallen het woongenot in Almelo door halve straat op te kopen: ‘Ik laat me hier niet wegtreite­ren’

  ALMELO - Als pandjesbazen hun oog op een straat laten vallen, dan verdwijnt het karakter en er is niemand die daar iets aan kan doen. De bewoners van de Parallelweg in Almelo kunnen erover meepraten. Gele, Nederlandse kentekenplaten veranderden in witte uit het buitenland. Een praatje maken met de buurman gaat tegenwoordig alleen nog via Google Translate. Over uitgebuite arbeidsmigranten, ‘de grote wisseltruc’ en een onwetende belegger. „Hoeveel huizen ik zelf heb in Almelo? Zeventien?”
 2. Wijkverpleegkundige en Hengeloos zorgbureau in de clinch over loon: kantonrechter moet uitkomst bieden

  Wijkver­pleeg­kun­di­ge en Hengeloos zorgbureau in de clinch over loon: kantonrech­ter moet uitkomst bieden

  ALMELO/HENGELO - Een bijzonder kort geding dinsdag voor de rechtbank in Almelo. Een wijkverpleegkundige vindt dat zijn vroegere opdrachtgever zorgbureau Ararat hem nog achterstallig loon verschuldigd is en vroeg de rechter om in te grijpen. De advocaat van de verpleegkundige diende een lange staat met cijfers in, maar kon geen exact bedrag noemen of aantonen. Dat werd mede veroorzaakt door het achterblijven van loonstroken die nooit door Ararat verstrekt zouden zijn.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.