Volledig scherm
Politie

Drie autokrakers op heterdaad betrapt in Almelo

ALMELO - Door oplettende buurtbewoners heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag drie autokrakers opgepakt. De drie waren rond de klok van vier uur gesignaleerd in de Willem van Konijnenburgstraat. Daar hadden ze het gemunt op gereedschap uit bedrijfsauto's. Een van de mannen is afkomstig uit Capelle aan de Ijssel, de andere twee komen uit Roemenië.

Een van de buurtbewoners liep om 03.50 uur van de trap, toen hij bij de auto van zijn buurman verdachte mannen bezig zag. Ze hadden zwaar gereedschap buitgemaakt en na betere inspectie bleek er inderdaad te zijn ingebroken. Samen met de desbetreffende buurman stapten de twee in de auto om in de omgeving te zoeken naar de mannen. Ondertussen alarmeerden ze de politie.

Tweede daad
Niet veel later werd een vrouw aan de Jan Wiegerslaan wakker van een auto bij haar in de straat. Ook zij zag de drie mannen uitstappen bij een bedrijfsauto en overige busjes controleren. Terwijl de inmiddels toegesnelde politie stond te praten met de buurvrouw, kwamen de daders voorbij rijden in de auto. De vrouw herkende de auto en de inzittenden. Ook de buurman kon dit bevestigen.

Gearresteerd
De mannen, een uit Cappe aan de Ijssel en twee uit Roemenië, konden worden aangehouden. Het drietal is overgebracht naar het arrestantencentrum in Borne. De buit, die voornamelijk uit gereedschap bestond, werd dinsdag teruggevonden door een andere oplettende buurtbewoner.

Almelo e.o.