Volledig scherm
De Almelose Voetbaldagen in 2016. © Emiel Muijderman

Drie dagen feest voor de jeugd: Voetbal, voetbal en nog eens voetbal bij Luctor in Almelo

ALMELO - Veel jonge voetballers in Almelo zijn de dagen al aan het aftellen. Woensdag begint voor hen een van de hoogtepunten van het jaar: De Almelose Voetbaldagen. Drie dagen voetbal, voetbal en nog eens voetbal.

De Almelose Voetbaldagen zijn voor jongens en meisjes van 5 tot en met 13 jaar. Het evenement wordt alweer voor de zesde keer gehouden. Dit jaar zijn de voetbaldagen op het terrein van Luctor et Emergo aan Horstlaan. Elke dag duren de activiteiten van 8.30 tot 16.15 uur.

Voor het evenement hebben zich dit jaar 126 kinderen ingeschreven. Ze komen niet alleen uit Almelo maar ook uit Harbrinkhoek, Vriezenveen, Wierden, Geesteren, Aadorp. Bij elkaar dertien verschillende verenigingen. Er doet zelfs een jongen mee uit Vinkeveen. Die was toevallig bij een neefje op bezoek.

Training

De jonge deelnemers krijgen niet alleen heel veel training, maar worden ook met allerlei extra's in de watten gelegd. Zo krijgen ze een compleet voetbaltenue, een bal, een bidon, een certificaat met foto, een medaille en allerlei kleine extraatjes.

De deelnemers van 8 tot en met 13 jaar krijgen bovendien drie dagen een gezonde lunch aangeboden door een grote lokale supermarkt. De groep tot en met 7 jaar komt drie halve dagen langs bij Luctor en betaalt 45 euro. De ouderen zijn drie hele dagen actief en betalen 75 euro.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.