Volledig scherm
De formatie Dilana is de afsluitende klapper op het HobNob-festival.

Drie hoofdacts op Almelo's rockfestival HobNob

ALMELO - Na twee, vooral ook financieel zware jaren is de organisatie van het rockfestival HobNob er weer helemaal bovenop. De line-up voor de editie van komende zaterdag is rond.


Met Mooi Wark, Handsome Poets en Dilana SHI kent het festival eigenlijk drie hoofdacts”, vertelt voorzitter Andries de Groot van de stichting HobNob aan de vooravond van het rockfestival, dat komende zaterdag plaatsvindt in het Schelfhorstpark.

Twaalf acts geven acte de présence op het festival, dat voor het eerst ook een kinderprogramma kent. Dat begint om 12.30 uur met een optreden van Esmée, winnares van The Voice Kids. Ze wordt begeleid door haar eigen band This is how we rock. „Daarna speelt de tweemansformatie Dreadful muziek, waarbij de kinederen kennismaken met verschillende instrumenten en ook zelf mee mogen spelen.”

Aansluitend om 14.30 uur wordt het rockprogramma geopend door de band Exit de Hive, winnaar van De Grote Prijs van Twente.

De avondprogrammering begint om 19.30 uur met de Indië-rock van de Handsome Poets, die onder meer hun nieuwe single (Can U Feel It) spelen. Na de dialectrock van Mooi Wark midden op de avond, is het aan de vrouwengroep Dilana SHI om de elfde editie van HobNob met symfonische rock af te sluiten.

In verband met de grote toeloop die wordt verwacht worden op Het Buitenhof verkeersremmende maatregelen getroffen. Ook worden ten behoeve van de verkeersveiligheid verkeersregelaars ingezet, zo vertelt De Groot. „Verder roepen we mensen op zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen”, aldus de organisator die momenteel samen met de circa honderd vrijwilligers bezig is met de voorbereiding van het festival. „Wij doen er alles aan. Nu nog hopen dat het weer meezit.”

De complete line-up en time-tabel zijn te vinden op: www.hobnob.nl

Almelo e.o.