Volledig scherm
Burgemeester Arjen Gerritsen reikt een van de awards uit aan Nienke Zoetman © gemeente Almelo

Drie talentvolle mbo-studenten winnen nieuwe Almelose prijs

ALMELO - Drie mbo-studenten keken verrast op tijdens Vier het Vakmanschap, een evenement van ROC van Twente. Collin Kruiswijk, Nienke Zoetman en Albert Ntima Mbuku kregen uit handen van burgemeester Arjen Gerritsen de eerste Almelo Mbo Awards. 

Met deze nieuwe prijs wil de gemeente laten zien dat Almelo ‘een echte mbo-stad is met goede toekomstmogelijkheden voor talenten’. Tegelijk wil Almelo met de awards studenten van het middelbaar beroeps onderwijs stimuleren en verbinden aan de stad. „In heel Twente zijn we ongelofelijk trots op ROC van Twente, maar in Almelo heeft het mbo toch wel echt een streepje voor”, sprak burgemeester Gerritsen.

 Collin Kruiswijk uit  volgt de opleiding Eerste Bedrijfsautotechnicus . De Enschedese Nienke Zoetman is studente Manager Transport & Logistiek (Beroeps Opleidende Leerweg). Albert Ntima Mbuku uit Enschede studeert voor technicus Woning en Utiliteit

De Almelo Mbo Award is een bronzen beeldje, aangevuld met een certificaat en een bedrag van duizend euro. Dat geld is bedoeld om te investeren in een aanvullende opleiding of cursus. De award is specifiek bedoeld voor studenten die zich onderscheiden in de technische of logistieke sector, en die hun opleiding volgen op een Almelose vestiging van ROC van Twente.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Almelo e.o.