Volledig scherm
Van Merksteijn op het Bedrijvenpark Twente in Almelo. © Timing en Van Merksteijn

Drietal bedrijven uit Almelo duikt op in Maak 100

ALMELO -Drie Almelose bedrijven duiken op in de kersverse Maak 100. Zoals de naam al doet vermoeden, staan er in deze toplijst bedrijven die tot de maakindustrie behoren. 

Onder de vlag van de maakindustrie vallen onder meer de machinebouw en elektronicabedrijven. De Maak 100 wordt jaarlijks opgesteld door Corporte Finance International en bevat de 100 succesvolste maakbedrijven die een omzet van minder dan 500 miljoen euro hebben.

Hitec Power Protection

Nieuwe binnenkomer uit Almelo is het bedrijf Hitec Power Protection op nummer 93. De over de hele wereld actieve onderneming houdt zich bezig met bescherming van voortdurende stroomvoorzieningssystemen in bijvoorbeeld tunnels. Het bedrijf bestaat sinds 1956 en heeft zeven dochterondernemingen.

Van Merksteijn

Van Merksteijn International behoort tot de stijgers in de Maak 100. Vorig jaar vertoefde het Almelose familiebedrijf nog op de 91e plek. Ditmaal is een 67e plek behaald. Van Merksteijn is momenteel druk bezig met een uitbreiding in Groningen. Daar bouwt het bedrijf een productiefabriek voor walsdraad.

Aeronamic

Het bedrijf Aeronamic is gezakt van plek 34 naar 60. Aeronamic maakt en onderhoudt managementsystemen voor de internationale luchtvaartindustrie.   

  1. Als wij Almeloërs er een selfie mee willen maken, is het goed
    PREMIUM
    COLUMN

    Als wij Almeloërs er een selfie mee willen maken, is het goed

    Het meest indrukwekkende kunstwerk dat ik in New York heb gezien, is het grote vierkante National September 11 Memorial om de ellende van 9/11 te herdenken. In Rio hoop ik nog ooit het gigantische Christus de Verlosser beeld in het echt te mogen zien. Dichterbij huis kennen we in ons land De Dam, waar dagelijks drommen toeristen samenklonteren voor selfies. Hipper zijn de letters ‘I Amsterdam’, die overigens onlangs in opspraak kwamen omdat een gemeenteraadslid in onze hoofdstad vond dat dit symbool voor massatoerisme verwijderd moest worden.

Almelo e.o.