Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Christian van der Meij

Druk weekeinde voor politie in Almelo: acht aanhoudingen

ALMELO - De politie Almelo heeft een druk weekeinde beleefd, met maar liefst acht aanhoudingen. Zo zijn drie winkeldieven ingerekend, hield de politie een man aan die auto’s vernielde, werden twee personen aangehouden die een ruit ingooiden en zag cameratoezicht  een man in het holst van de nacht een fiets in de gracht gooien. Hij bleek ook nog eens een mes op zak te hebben, en werd eveneens gearresteerd. 

Vleesdief

Het drukke weekeinde begon voor de politie vrijdagavond, toen een dronken man tegen lantaarnpalen trapte en een taxi onderkotste. Diezelfde dag werd een 42-jarige man uit Almelo aangehouden, toen hij in een winkel vlees stal. Het personeel betrapte hem. ’s Avonds moest de politie opnieuw in actie komen, toen twee mannen een ruit ingooiden aan de Ampsen. Direct al arresteerde de politie een 17-jarige jongen, inmiddels is ook een 18-jarige man aangehouden.

71-jarige man

Zaterdag werd het er niet rustiger op. In verband met een eerder gepleegde inbraak, rekende de politie kort na het middaguur een 42-jarige man uit Almelo in. Hij werd herkend op camerabeelden, de officier van justitie gaf daarop toestemming de man te arresteren. Even later pakte de politie een 71-jarige man bij de kladden, na winkeldiefstal.

Fiets in de gracht

Ook ’s avonds moest de politie in actie komen. Kort voor middernacht werd een 34-jarige Almeloër opgepakt, nadat hij meerdere auto’s had vernield. In de nacht van zaterdag op zondag werd een 26-jarige man uit Almelo overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. Cameratoezicht zag dat de man een fiets in de gracht gooide. Ook bleek hij een mes op zak te hebben.

Almelo e.o.