Volledig scherm
Schoonhost Floris van der Wolf gaat de straat in © Lieuwe Wiegersma

Een herbruikbaar zakje voor groente en fruit in Almelo

ALMELO - De gemeente ziet graag dat de stad Almelo groener en waterrijk wordt. Om stappen in de goede richting te zetten, staat vandaag (donderdag) in het centrum een tent opgesteld, waar informatie  te verkrijgen is  over hoe je zelf je steentje kan bijdragen. 

Karin Fakkert, beleidsmedewerker afval van de Gemeente Almelo, weet dat het begrip ‘duurzaamheid’ vaak voorkomt tegenwoordig. „Mensen worden er zowaar mee dood gegooid, maar toch staan wij hier om heel praktisch informatie te geven over duurzaamheid. Ik hoor vaak mensen zeggen: ‘ja, ik weet het nou wel, maar wat kan ik zelf doen?’ Voor die mensen staan wij hier.”

Aanvulling

Supporter Van Schoon gaat als aanvulling acteren op het event van de gemeente: „Wij ‘schoonhosts’ zijn alleen maar ondersteunend op dit evenement van de gemeente. Wij gaan de straat op om mensen bewust te maken van het feit dat duurzaamheid echt belangrijk is. Mensen die het goed doen, moeten beloond worden. 

Zakjes

Wethouder Eugène van Mierlo, die zich bezighoudt met milieu en duurzaamheid,  ziet dat Almelo stappen maakt, maar vindt dat er ook nog een aantal meters te maken zijn: „ Zwerfafval is echt een doorn in het oog. Met een klein gemak, gooi je dat in de prullenbak. We willen als gemeente de stad groener en meer waterrijk maken. Vandaar ook het project dat het water meer naar het centrum komt.” 

Van Mierlo draagt zelf ook zijn steentje bij „ Ik neem tijdens het boodschappen altijd een zak mee en als ik zwerfafval zie, ruim ik dat wel op. Bij de tent zijn er herbruikbare zakjes te verkrijgen en compost voor in de tuin. Het duurzame zakje kan je na het gebruiken afspoelen en weer gebruiken, ideaal”, zegt de wethouder.

Volledig scherm
Een herbruikbaar zakje voor de boodschappen. © Lieuwe Wiegersma

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen