Volledig scherm
© Bert Kamp

Een klein stukje Ibiza in Almelo

ALMELO - Een hippiemarkt in Almelo, het is ook voor Manon Weitering niet het eerste waar ze aan denkt bij de Aastad. Maar de Utrechtse oprichtster van Hip & Happy events creëerde afgelopen zaterdag, samen met initiatiefnemer Bastiaan Loohuis van café-restaurant IBIZA, een mediterraan sfeertje in het Hagenborghpark.

Onder de relaxte Ibiza-sounds van de dj, ondersteund door een saxofonist, vinden de typische Ibiza-style-producten als sieraden, tasjes en jurkjes gretig aftrek bij de ruim veertig kraampjes. Geholpen door de zon, die het kwik boven de 20 graden laat uitstijgen, trekt het evenement de hele dag door bezoekers.

Ook de horeca doet goede zaken. Puntzakken patat, bier, maar ook een typische Ibiza-likeur als hierbas en mediterrane wijnen behoren tot het assortiment. Het idee komt van Loohuis, de mede-eigenaar van IBIZA aan het Amaliaplein. „Wij hebben de horeca geregeld. Als we quitte draaien, is het goed. We wilden graag wat organiseren en creëren hiermee hooguit een stukje goodwill”, zegt Loohuis.

Volledig scherm
De eerste Ibizamarkt in Almelo © Bert Kamp
  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.