Volledig scherm
PREMIUM
TT-2020-000652 - ALMELO - Voormalige bejaardenhuis De Klokkenbelt, verbouwd tot appartementen voor InteraktContour. Is bijna klaar. © Lars Smook

Een nieuw leven voor het oude Klokkenbelt in Almelo

ALMELO - Het had niet veel gescheeld of voormalig verzorgingshuis De Klokkenbelt aan de Vriezenveenseweg was gesloopt. Zo ver kwam het niet. Het eerste verzorgingshuis dat na de oorlog werd gebouwd in Nederland, krijgt een nieuw leven. Er wordt nu de laatste hand aan gelegd. „Prachtig, dat we dit voor Almelo hebben kunnen bewaren.” 

Eind deze maand wordt het verbouwde Klokkenbelt bouwkundig opgeleverd. Het complex van woningstichting St. Joseph is verbouwd tot 66 ruime en lichte appartementen voor huurder InteraktContour. Ook is er een nieuw gezondheidscentrum gemaakt voor drie huisartsenpraktijken, een apotheek en een fysiotherapiepraktijk.

  1. Alarmfase 1: weer ligt er een psychiatrisch patiënt in het Almelose water
    PREMIUM

    Alarmfase 1: weer ligt er een psychia­trisch patiënt in het Almelose water

    ALMELO - Alarmfase 1 woensdagmorgen aan de Haven Noordzijde in Almelo: persoon te water. Hulpdiensten zijn snel en massaal ter plaatse. De onfortuinlijke vrouw is dan al door omstanders op de kade geholpen. Het blijkt, niet voor de eerste keer, te gaan om een cliënt van Dimence, de nabijgelegen instelling voor geestelijke gezondheidszorg in het Westerdok. Vijf vragen over de incidenten aan Dimence-woordvoerster Rita Kamphuis.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen