Opname van een beveiligingscamera in de Almelose bibliotheek. De vermoedelijke dief in korte broek fietst langs de bibliotheek en slaat enkele seconden later toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Opname van een beveiligingscamera in de Almelose bibliotheek. De vermoedelijke dief in korte broek fietst langs de bibliotheek en slaat enkele seconden later toe. © Bibliotheek Almelo

Een plaag in Twente: accu’s van e-bikes worden massaal gestolen, 5 seconden is genoeg

ALMELO - Twentse eigenaren van elektrische fietsen zijn gewaarschuwd: dieven maken op grote schaal jacht op accu’s van e-bikes. En het lukt ze om de batterijen in een split second te verwijderen. Soms met een loper, vaak met geweld. Volgens de politie is het aan de orde van de dag in de hele regio, en vooral in de binnensteden van Almelo, Hengelo en Enschede. Fietseigenaren zitten met de brokken, fietsenmakers maken overuren om de schade te herstellen.

  1. De kersttuin van Gerrit (59) aan het Almelose Vinkenplein is zichtbaar vanaf de maan
    PREMIUM
    levensloop

    De kersttuin van Gerrit (59) aan het Almelose Vinken­plein is zichtbaar vanaf de maan

    De Oranjekoorts slaat hij over. Niet zozeer uit principe, maar de FIFA is bij de toewijzing van het WK voetbal aan Qatar kortzichtig bezig geweest. De wereldbond had zich moeten realiseren dat een toernooi in de winter niet past bij de planning van het Vinkenplein in Almelo. Daar hangt de laatste maanden van het jaar de kerstversiering aan de gevels. En aan de lantaarnpaal, en op het dak, en binnen.

In samenwerking met indebuurt Almelo