In 2017 was dit het plan voor de pelletfabriek in Almelo, maar volgens inwoners van Bornerbroek zouden de gebouwen daarna steeds hoger worden.
Volledig scherm
In 2017 was dit het plan voor de pelletfabriek in Almelo, maar volgens inwoners van Bornerbroek zouden de gebouwen daarna steeds hoger worden.

Eigenaar van biopelletfabriek ‘wil iets goeds doen voor Bornerbroek’, maar komt opnieuw uit bij de rechter

DEN HAAG/BORNERBROEK - Eigenaar Jan Demmer van biopelletfabriek Jalo vindt dat Bornerbroek de handen dicht mag knijpen met de komst van zijn duurzame biomassafabriek Jalo naar het XL Businesspark in Almelo. Stichting Dorpsbelangen Bornerbroek denkt daar anders over en stapte deze week naar de Raad van State tegen de vergunning.

 1. Lies krijgt hulp van rechter in haar strijd tegen dwangarbeid in Almelo: ‘Ze pakken je identiteit af’
  PREMIUM

  Lies krijgt hulp van rechter in haar strijd tegen dwangar­beid in Almelo: ‘Ze pakken je identiteit af’

  ALMELO - Is de dwangarbeid bij de Goede Herder in onder andere Almelo verjaard? En kloppen de slachtoffers wel aan bij de juiste kerkinstanties? Over die prangende vragen hebben de 19 vrouwen die strijden voor genoegdoening een eerste succesje geboekt bij de rechter. De twee ontkennende kerkgenootschappen moeten diverse documenten aan de vrouwen geven, zodat zij hun claim kunnen onderbouwen.
 2. Waarom een Surinaamse investeerder 58 panden in Almelo opkocht: ‘Ik ben een ondernemer en doe maar één ding: onroerend goed’
  PREMIUM

  Waarom een Surinaamse investeer­der 58 panden in Almelo opkocht: ‘Ik ben een ondernemer en doe maar één ding: onroerend goed’

  ALMELO - Tot twee jaar geleden was Widjai Sardjoe nog nooit in Almelo geweest. Tegenwoordig heeft hij er 58 huizen. Hij kocht ze als kratten bier in de aanbieding. Wonen in Almelo doet hij nog altijd niet, want hij regelt zijn zaken vanuit Suriname. Maar weet hij wel wie er allemaal in zijn Almelose pandjes zitten? „Nee, daar heb ik geen zicht op.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.