Volledig scherm
Uitbater Michael Reuvekamp van eethuis Wilhelmus houdt ermee op. © Lenneke Lingmont

Eigenaar zet punt achter eethuis Wilhelmus in Almelo

ALMELO - Eethuis Wilhelmus staat te koop. Michael Reuverkamp plaatste deze week een bericht op Facebook waarin hij aangeeft een punt achter het restaurantje aan de Grotestraat te zetten. 

Wie nog bij het Duitse specialiteitententje wil eten, moet overigens relatief snel zijn. Reuverkamp draait de deur op zondag 30 september definitief op slot. De ondernemer noemt die datum als deadline. 

De exacte reden voor het einde van de zaak is niet duidelijk. De restauranteigenaar schrijft dat hij met een tegenslag in zijn privéleven kampt. 

Uitstekend gepresteerd

Aan de financiële resultaten ligt het niet, volgens Reuverkamp. „Ik kijk trots terug, want we hebben uitstekend gepresteerd. Mensen die dagelijks of regelmatig kwamen, maar ook nieuwe gezichten. Elke dag was weer anders en boeiend”, schrijft hij. „Elke maand 450 uur draaien, 7 dagen in de week alleen maar werken en slapen. Dat is geen leven meer.”

Het eet- en koffiehuis zat sinds medio 2015 in het pand aan de hoek Grotestraat - Schokland. In het restaurant serveerde de eigenaar Duitse specialiteiten. Hij ging regelmatig op onderzoek uit in Duitsland om nieuwe dingen voor zijn eigen kaart te ontdekken. 

Almelo e.o.