Volledig scherm
Afgelopen week werd het groen nog opgeschoond langs de weg. © Hans Brok

Eindelijk weer over de Van Rechteren Limpurgsingel in Almelo

ALMELO - Automobilisten kunnen opgelucht ademhalen. Dinsdagavond gaat het afgesloten gedeelte van de Van Rechteren Limpurgsingel weer open. Ná de spits, dat dan weer wel.

De wegwerkzaamheden op de rijbanen zijn afgerond. Reden genoeg om niet langer te wachten en de weg weer te openen voor auto’s. Voor fietsers blijven de obstakels nog wat langer liggen, want daar zijn de werkzaamheden nog niet helemaal gereed. 

Vertraging

Het werk aan de Van Rechteren Limpurgsingel had al eerder klaar moeten zijn. Uit onderzoek van de aannemer bleek dat er meer roest op de brugconstructie zat dan vooraf was verwacht. Die roest is waarschijnlijk ontstaan door de combinatie van water en de grote hoeveelheden strooizout. De afgelopen weken ging de toplaag eraf en is al het staalwerk nagelopen en waar nodig gerepareerd.

Dat de weg nu weer opengaat, is sneller dan verkeerswethouder Arjen Maathuis begin vorige maand verwachtte. Door de vertraging leek de weg in eerste instantie dicht te blijven tot medio november. Dat valt dus uiteindelijk mee.  

Na de spits

Enthousiaste bestuurders die van plan zijn om dinsdagmiddag over de weg te rijden, moeten er wel rekening mee houden dat de singel in de spits nog niet open is. De verwachting is dat de weg in de loop van de avond weer toegankelijk is. 

N349

Het oponthoud aan de noordoostelijke zijde van Almelo is hiermee niet helemaal klaar, want de N349 tussen Almelo en Albergen blijft nog tot het einde van de maand gedeeltelijk afgesloten. 

Almelo e.o.