Volledig scherm
Elf kandidaten willen Anja Timmer opvolgen als wethouder in Almelo © Toma Tudor

Elf kandidaten voor wethouderspost Almelo

ALMELO - Elf mensen hebben gereageerd op de vacature die is ontstaan nadat wethouder Anja Timmer haar vertrek aankondigde. Dat heeft de raadsgriffie maandag bekendgemaakt. Onder de sollicitanten zijn drie vrouwen en acht mannen. De leeftijd van de kandidaten ligt tussen 39 en 67 jaar.

Vijf kandidaten hebben of hadden een functie in het openbaar bestuur. Alle sollicitanten hebben een professionele achtergrond. Hoewel lidmaatschap van een politieke partij geen vereiste is, zijn vijf sollicitanten wel lid van een politieke partij: twee van de VVD, twee van lokale politieke partijen, er is een D66-lid bij en twee kandidaten zijn voormalige leden van PvdA en CDA. Zeven sollicitanten wonen in Almelo.

Deze week worden er - buiten Almelo - eerste gesprekken gevoerd met kandidaten. Het is de bedoeling dat de nieuwe wethouder in september aan de slag gaat.

  1. Almelose duikt in verleden van bijzondere zwemster

    Almelose duikt in verleden van bijzondere zwemster

    ALMELO - Enith Brigitha was de eerste Nederlandse vrouw die de 100 meter onder een minuut zwom. Op de Olympische Spelen van 1972 haalde ze een bronzen medaille op de 100 meter vrij. Maar dat had goud kunnen zijn. De twee DDR zwemsters die goud en zilver haalden kregen stelselmatig doping toegediend. Die gouden medaille kwam er niet, maar de Almelose Jeannette Ditzhuijzen heeft een boek geschreven over de bijzondere zwemster. Als een eerbetoon.

Almelo e.o.