Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Ellie en Jan uit Almelo zijn al zestig jaar samen gelukkig in De Riet

ALMELO - Ze kwamen elkaar tegen op zaterdagavond in de Grotestraat. „Jongens en meisjes zochten elkaar op. We liepen heen en weer door de straat. Zo ging dat in die tijd”, vertellen Ellie en Jan (beide 83). Deze woensdag is het echtpaar Lankamp-Noppert 60 jaar getrouwd. 

Ze zijn beide geboren en getogen in Almelo en woonde na het huwelijk korte tijd bij de ouders van Ellie in. Daarna kwam een huurwoning aan de Constantijn Huygenstraat beschikbaar. Ze wonen nog steeds in deze zijstraat van De Rietstraat. Maar er is in de loop der jaren toch wel wat veranderd. ,,Vroeger gingen we veel gemoedelijker met elkaar om in de straat. Op oudejaarsavond ging een harmonicaspeler de deuren langs. Nu kennen de buren elkaar niet meer.” Jan en Ellie vertellen dat zijn als enige van de oude bewoners zijn overgebleven. „Maar we wonen nog steeds graag in De Riet”

Jan werkte tot zijn 61e. Eerst bij verschillende bedrijven als sorteerder van hout. De laatste vier jaar was hij beheerder van wijkcentrum ’t Dok. Ellie werkte tot haar huwelijk in een naaiatelier. Momenteel herstelt ze van een zware darmoperatie, die ze in april onderging. 

Op de schoorsteen in de knusse woonkamer pronkt een wisselbeker van postduivenvereniging De Luchtsport. Jan is de clubkampioen van 2018. In het hok in de achtertuin is hij dagelijks met zijn 40 wedstrijdduiven in de weer. Ook met de bal kon Jan vroeger aardig uit de voeten. In de jaren 50 schopte hij het tot de reserves van Heracles. „Ik was net niet goed genoeg voor het eerste.”

Het diamanten paar heeft een zoon en een dochter, vier kleindochters en drie achterkleinzoons.

Almelo e.o.