Volledig scherm
Emma Boertien in actie © screenshot

Emma (16) uit Almelo maakt opnieuw indruk in The Voice: ‘Minimaal finalist’

ALMELO - Emma Boertien (16) uit Almelo heeft zich geplaatst voor de knockout-ronde van The Voice of Holland. Vrijdagavond versloeg ze haar concurrente Zohra in de battle. “Je bent minimaal finalist in dit programma”, sprak een lovende Ali B. 

De piepjonge Almelose maakte tijdens de Blind Auditions een verpletterende indruk met haar vertolking van My Way van Frank Sinatra. Die was volgens de juryleden unaniem ‘belachelijk goed’. Ali B. sprak zelfs over een 'massage voor de ziel’, Waylon moest een traantje wegpinken. 

Emma koos vervolgens voor Waylon als coach. Die liet haar in de The Battles het nummer ‘Somewhere Only We Know’ zingen. Dat deed de jonge Twentse vol verve. 

“16 jaar, ik moet verwerken hoe dit allemaal kan in dit universum”, sprak Ali B. “Je bent minimaal finalist in het programma.” De Almelose kreeg de voorkeur boven Zohra, die wel in het programma blijft omdat ze werd gestolen door Anouk. 

Emma is leerling van Christelijke Scholengemeenschap Het Noordik. Haar toekomst ziet ze in de muziek. “Nadat ik de HAVO heb afgerond wil ik graag naar het conservatorium”, zei Boertien eerder, die ‘meer naar oude muziek luistert dan Top 40'.

Bekijk hieronder hoe Emma ‘My Way' zingt live op Radio 538

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.