Volledig scherm
Emma Boertien (17) uit Almelo. © RTL

Emma (17) uit Almelo met nummer van Queen door naar halve finale The Voice

ALMELO - Emma Boertien heeft zich geplaatst voor de halve finale van The Voice of Holland. De 17-jarige zangeres uit Almelo blonk uit tijdens de blind auditions, de battles én de knock-outs. Ook in de liveshow van The Voice of Holland maakte ze indruk met het nummer Love Of My Life van Queen, wat haar een plek in de halve finale heeft opgeleverd. 

Haar coach Waylon was lyrisch na het optreden. “Je hebt een bijzondere kwaliteit om je alles te laten vergeten", zei een geëmotioneerde Waylon. “Emma laat me een innerlijke reis maken langs al mijn emoties.” Ook Anouk was enthousiast, al kon ze het niet laten om wat kritiek te geven. “Dit was het beste optreden van vanavond, afgezien van de jurk die ze je hebben aangetrokken.”

Emma werd vanavond tijdens de liveshow aangemoedigd door een flinke fangroep. Vader Patrick Boertien vertelde eerder dat er veel familieleden en vrienden vanuit Twente naar Hilversum waren afgereisd.  „We gaan met vijftig mannen en vrouwen die kant op. Veel vriendinnen en familie, maar ook collega’s van mijn vrouw. Tijdens de eerdere uitzendingen zijn we met ongeveer twintig fans naar de studio gegaan. Nu met de liveshows wordt het weer een tikkeltje spannender.”

Trots

De vader van Emma is vanzelfsprekend apetrots op zijn dochter. „Ik vind het heel knap hoe ze het doet. Het Voice-avontuur duurt voor ons namelijk al sinds september vorig jaar. Het Noordik - waar Emma de havo doet - is eigenlijk ook de perfecte school om muziek maken mee te combineren. Er is heel veel aandacht voor creativiteit en cultuur en er gaat altijd wel iemand van de school mee naar de opnames in Hilversum. Ze zijn heel betrokken.”

  1. Alarmfase 1: weer ligt er een psychiatrisch patiënt in het Almelose water
    PREMIUM

    Alarmfase 1: weer ligt er een psychia­trisch patiënt in het Almelose water

    ALMELO - Alarmfase 1 woensdagmorgen aan de Haven Noordzijde in Almelo: persoon te water. Hulpdiensten zijn snel en massaal ter plaatse. De onfortuinlijke vrouw is dan al door omstanders op de kade geholpen. Het blijkt, niet voor de eerste keer, te gaan om een cliënt van Dimence, de nabijgelegen instelling voor geestelijke gezondheidszorg in het Westerdok. Vijf vragen over de incidenten aan Dimence-woordvoerster Rita Kamphuis.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen