Volledig scherm
© Christian van der Meij

Ereleden Almelose kleindierenvereniging winnen hoofdprijzen op titelstrijd

ALMELO - Jan Asbreuk uit Albergen was vandaag – zaterdag 8 oktober – de grote winnaar van de jaarlijkse clubkampioenschappen van APKV Het Oosten. Het erelid van de Almelose kleindierenvereniging won twee van de zes hoofdprijzen.

De ervaren fokker die de tachtig inmiddels al lang is gepasseerd won bij de konijnen zowel de prijs voor de fraaiste ram als die voor de fraaiste voedster. Van keurmeester Peter Oude Groothuis kregen beide konijnen van het ras Belgische haas bij de keuring in wijkcentrum Het Trefhoek aan de Ootmarsumsestraat in Almelo het predicaat Fraai. De ram behaalde daarbij 96 punten, de voedster had 95,5 punten.

Jeugleden
Bij de dwerghoenders werd Joffrey Asbreuk uit Tubbergen kampioen bij de hanen met een naakthalskriel. Keurmeester Willem Voskamp koos bij de hennen voor een fraaie sebrightkriel in de kleurslag zilver zwartgezoomd van de Almelose fokker Johnny Korte. Diens zoon Teun deed het bijna net zo goed met een sebrightkriel. Hij kreeg de bokaal voor de fraaiste dwerghoen bij de jeugdleden.

Vera Oldenbroek uit Almelo kreeg bij de sierduiven de beker voor het fraaiste dier van een jeugdlid. Zij had een prachtige Oud-Hollandse kapucijn ingestuurd.

Topfokker
Erelid Henk Snijders uit Almelo bewees zijn reputatie als topfokker: hij won bij de sierduiven de hoofdprijs voor de fraaiste doffer met een dier van het ras Hollandse kropper, waarbij keurmeester Bennie Kleine uitkwam op een score van 96 punten. Ook een raadsheer van Bertus Bos uit Saasveld behaalde 96 punten. Daarmee won Bos de prijs voor de fraaiste duivin van de clubkampioenschappen.

De overige prijzen werden gewonnen door:
Konijnen, fraaiste ram, op één na: Tom van den Berg met een Nederlandse hangoor dwergen, F (95 punten). Fraaiste voedster, op één na: Jan Asbreuk met een Belgische haas, 1F (95,5 punten).

Dwerghoenders, fraaiste haan, op één na: Teun Korte (jeugdlid) met sebrightkriel. Fraaiste hen, op één na: familie Bos met een cochinkriel.

Sierduiven, fraaiste doffer, op één na: Hans Oldenbroek met een midsnavelige Wener tuimelaar. Fraaiste duivin, op één na: Mark Jorink met een oosterse roller.

Volledig scherm
© Christian van der Meij

Almelo e.o.