Volledig scherm
De maquette van het stadion aan de Bornsestraat © Arjan te Bogt

Expositie Heracles Almelo geopend voor mensen met 'zwart-wit bloed'

ALMELO - Heracles-voorzitter Jan Smit heeft vrijdag de expositie 'Heracles' in het Stadsmuseum geopend. Smit gaf aan heel blij te zijn dat de relikwieën van de club nu in Almelo te zien zijn.

„Almelo en Heracles kunnen we niet los van elkaar zien. Als je een willekeurige Nederlander naar Almelo vraagt, noemen misschien een paar mensen Herman Finkers of Ilse DeLange, maar 95 procent denkt aan Heracles”, aldus Smit.

Maquette en kampioensschaal
De mensen met ‘zwart-wit bloed’, zoals Smit het noemt, hebben genoeg te bekijken in het museum. Tot en met zaterdag 21 januari 2017 zijn er vaantjes, bekers, jaarkaarten, shirts en schoenen te zien. Er hangen foto’s van supporters die het nieuwe logo op hun lichaam lieten tatoeëren en wat met name in het oog springt, is de maquette van het stadion aan de Bornsestraat. Ook is de kampioensschaal van het seizoen 2004-2005 te zien.

Museum
De expositie is een voorzet voor het nog in te richten Heracles-museum in het Polman Stadion. Voorzitter Smit verwacht dat dit in februari 2017 geopend wordt.

Almelo e.o.