Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkser Iris Jannink aan het werk op de precisieafdeling van Ter Hoek Vonkerosie. © Cees Elzenga

Extreem precisiewerk bij Ter Hoek Vonkerosie in Rijssen: ‘We kunnen atomen oplossen’

MADE IN TWENTERIJSSEN - Gerrit ter Hoek werkte in het laboratorium van UCN in Almelo toen hij op een open dag van de mts in Almelo kennismaakte met iets nieuws: vonkerosie. Een techniek waarmee je kunt snijden tot op duizendsten van millimeters nauwkeurig. Door middel van elektrisch opgewekte vonkjes, die steeds een miniem stukje metaal wegsmelten.

Bedrijf: Ter Hoek Vonkerosie

Activiteit: precisie metaalbewerking
Opgericht: 1990
Personeel: 30
Omzet: 5,5 miljoen euro

„Ik ben niet opgevoed als ondernemer, maar dat bleek ik wel te zijn”, zegt hij. „Ik zag toekomst in deze techniek. Maar ja, de machine kostte tweedehands al 110.000 gulden en ons huis was maar 96.000 gulden waard. En ik had een jong gezin. Maar mijn vrouw Gerrie geloofde er ook in. We leasten de machine en begonnen in de schuur achter ons huis. Ik de techniek, zij de administratie. Ik ging nog naar de burgemeester om te vragen of dat mocht, want ons huis had tenslotte geen bedrijfsbestemming. Hij zei: ‘Je moet niet hier komen, maar gewoon beginnen.’ We hebben er vijf jaar gewerkt, toen zijn we verhuisd naar het industrieterrein. Het is mooi dat Rijssen ondernemers zulke kansen geeft, anders was dit nooit van de grond gekomen.”

  1. Alarmfase 1: weer ligt er een psychiatrisch patiënt in het Almelose water
    PREMIUM

    Alarmfase 1: weer ligt er een psychia­trisch patiënt in het Almelose water

    ALMELO - Alarmfase 1 woensdagmorgen aan de Haven Noordzijde in Almelo: persoon te water. Hulpdiensten zijn snel en massaal ter plaatse. De onfortuinlijke vrouw is dan al door omstanders op de kade geholpen. Het blijkt, niet voor de eerste keer, te gaan om een cliënt van Dimence, de nabijgelegen instelling voor geestelijke gezondheidszorg in het Westerdok. Vijf vragen over de incidenten aan Dimence-woordvoerster Rita Kamphuis.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen