Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Feest opening stadhuis Almelo ter discussie

ALMELO - Het college van burgemeester en wethouders heeft 250.000 euro uitgetrokken voor de openingsfestiviteiten, die in mei zijn gepland. Zes politieke partijen, waaronder de coalitiepartijen D66 en SP, hebben het college opgeroepen geen euro te besteden aan de opening van het nieuwe stadhuis.

Een motie ligt in het verschiet. Het college wordt verzocht ‘de opening een sober karakter te geven en niet een hele openingsweek te organiseren’.

Glas
Wethouder Anja Timmer, portefeuillehouder in deze kwestie, vindt dat de opening best een feestelijk tintje mag hebben. Het stadhuis is niet zomaar een gebouw; het is het huis van de stad, voor alle inwoners, daar mag best het glas op worden geheven, redeneert de PvdA-wethouder.

Politieke arena
Ze wil inwoners zoveel mogelijk bij de opening betrekken, maar is geenszins van plan om de kwart miljoen op te maken. Ook buiten de politieke arena houdt de kwestie de gemoederen bezig.

Lees er dinsdag meer over in De Twentsche Courant Tubantia. Daarbij ook bevindingen van ons stadsforum.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.