Almelo. Manege Gravenruiters
Volledig scherm
Almelo. Manege Gravenruiters © Alfons Huiskes

Feest voor De Gravenruiters in Almelo: groen licht voor nieuwe manege

ALMELO - Leden van De Gravenruiters kunnen juichen. De Almelose gemeenteraad geeft groen licht voor een nieuwe manege aan de Plesmanweg en Kolthofsingel.

Enkele weken geleden riep het bestuur van de stichting het Almelose stadsbestuur nog eens op dat nieuwbouw heel hard nodig is. De huidige tent op het terrein valt namelijk van ellende bijna uit elkaar. De ruiterclub voor gehandicapte paardenliefhebbers wil al jaren een fatsoenlijk thuishonk in Almelo. 

Bezwaren

Niet iedereen zit te wachten op een nieuwe manege op deze locatie. Tegen het plan waren vanuit de buurt meerdere bezwaren ingediend. Zo vreesde een buurtbewoner voor stankoverlast en liet een andere inwoner weten bang te zijn voor belemmering van het uitzicht. 

De gemeente Almelo veegde die bezwaren eerder al van tafel, omdat er in de plannen genoeg rekening wordt gehouden met omwonenden. 

Binnen- en buitenbak

De plannen van Stichting De Gravenruiters voorzien in een binnen- en een buitenbak, stallen voor de paarden, een kantine en ruimtes voor ondersteunde zorg. Het nieuwe complex schuift een stuk op richting atletiekbaan. 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.