Volledig scherm
Siny Pots © Lenneke Lingmont

Festival in Almelo is klaar met afhankelijkheid van het weer en stopt

ALMELO - Er komt, zoals het er nu uit ziet, geen nieuw wijkfestival in de Schelfhorst. Vier jaar geleden werd het voor het eerst gehouden, maar ondanks grote belangstelling trekt de organisatie haar handen er nu vanaf. Reden? De afhankelijkheid van het weer.

Siny Pots is geen vrouw die snel opgeeft. Al meer dan 25 jaar zet ze zich in voor De Zonnebloem, ze is voorzitter van de stichting Topvolleybal Almelo en helpt als stempelpost een handje mee tijdens de fietsvierdaagse. Ook vormde ze samen met haar man Anton, Harry Lowik en Jan en Toos Veldhuis de organisatie van het wijkfestival. „Maar daar kregen we een beetje een sik van.”

Vanaf de eerste editie, in 2013, gooiden weersomstandigheden roet in het eten, vertelt ze. „We zitten met apparatuur, die kan als het regent niet buiten blijven staan, want we hebben geen overdekt podium omdat dat niet te betalen is.”

Het eerste jaar moest de organisatie al uitwijken naar het wijkcentrum. „Een heel spul.”

De twee jaar daarna ging het - net aan - goed. Maar dit jaar werd het afgelast. „Buienradar voorspelde alleen maar regen. Dan komt er niemand naar de kraampjes.”

De organisatie is er klaar mee, met die afhankelijkheid van het weer. „Maar als anderen zich geroepen voelen, kunnen ze zich melden.”

Almelo e.o.