Volledig scherm
De nieuwe rekken staan klaar voor montage. © Wim Goorhuis

Fietsenhok stadhuis Almelo jaar na opening alweer op de schop

ALMELO - Ruim een jaar na de formele opening moet de fietsenstalling van het Almelose stadhuis alweer op de schop. De inrichting wordt aangepast om de stalling beter geschikt te maken voor onder meer elektrische fietsen en ligfietsen. Met de aanpassing is een bedrag van 17.000 euro gemoeid.

De gemeente is blij als ambtenaren op de fiets naar het werk komen. De oude inrichting van de fietsenstalling - op de begane grond van het stadhuis - voldeed, vooral ‘gewone’ fietsen konden er prima gestald worden. Maar mensen die met een elektrische of ligfiets naar het werk wilden komen, waren vaak slechter af.

Deal
Door de indeling van het fietsenhok aan te passen kunnen deze ‘andere’ fietsen er straks ook beter worden gestald. De gemeente heeft daarvoor een deal kunnen sluiten met de leveranciers van de fietsenrekken: de oude rekken worden ingeruild op de nieuwe. De maatregel kost 17.000 euro. „Zonder die deal waren we het dubbele kwijtgeweest”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

240
De huidige vervanging van de rekken is overigens niet de eerste aanpassing van het nog nieuwe fietsenhok. Aanvankelijk was de ruimte namelijk ingericht om 346 stalen rossen te parkeren. De aanvankelijke indeling voldeed echter niet. Door een eerdere aanpassing was dat aantal parkeerplekken al verminderd tot 270. In de huidige, nieuwe aanpassing loopt het aantal stallingsplaatsen nog verder terug naar 240.

Almelo e.o.