Volledig scherm
De fietsenstalling bij het station in Almelo. © Joop Israel

Fietsersbond: ‘gemeente Almelo moet haast maken met opknappen fietspaden’

ALMELO - Als het aan de Almelose fietsersbond ligt, mag de gemeente wel iets meer vaart maken met het opknappen van fietspaden. Dat zegt Joop Israël namens de afdeling.

Aanpakken

Volgens hem zijn er wel ideeën voor het verbeteren van de fietspaden maar schort het nog aan de uitvoering. Dat komt vooral door het gebrek aan geld. De fietsersbond ziet daar graag verandering in komen. De komende maanden wordt er in het kader van Fietsstad 2020 enquête gehouden waarin Almeloërs hun mening kunnen geven.

Paaltjes

Israël, zelf een fervent fietser, weet wel een plek waar nodig wat moet gebeuren. „Op de Sluiskade Zuidzijde fietsen elke dag tientallen scholieren. Er zou geasfalteerd worden, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd. Het is gevaarlijk. Verschillende paaltjes op fietspaden zouden verdwijnen, maar ze staan er nog steeds.”

Doel

 Israël heeft wel een doel voor ogen: „Als tweeduizend mensen de enquête invullen ben ik tevreden. Daarmee kunnen we de gemeente overtuigen iets te doen aan de fietspaden in de gemeente Almelo.

Via www.fietsstad2020.nl kan je de enquête invullen. Mogelijk tot en met 31 oktober.                                                   Vragen? Fietsersbond Almelo: 0682705603/0654680400

  1. Verdachte oplichter Henk B. uit Almelo wil slachtoffers terugbetalen

    Verdachte oplichter Henk B. uit Almelo wil slachtof­fers terugbeta­len

    ALMELO - De van oplichting verdachte Almeloër Henk B. wil zijn slachtoffers gaan terugbetalen. Voor de rechter verklaarde hij dat hij inmiddels een spaarpotje heeft waaruit hij dat ‘serieus’ kan gaan doen. Hij vertelde tegenwoordig bij het kringloopbedrijf Wawollie in zijn woonplaats te werken, zelf van het minimale probeert rond te komen, waardoor hij overhoudt om het straks met de gedupeerden goed te maken. “Zelfs als ik word vrijgesproken".

Almelo e.o.