Volledig scherm
© stock.xchng

Fons Platenkamp (68) uit Bornerbroek in Spanje overleden

MARBELLA - De Twentse conferencier Fons Platenkamp (68) is donderdagmiddag in een ziekenhuis in Marbella overleden. Platenkamp, vooral bekend van Twente Plat, kreeg in mei van dit jaar te horen dat hij aan de ziekte ALS leed.

De Bornerbroekse verpleger Platenkamp begon in 1978 in samenwerking met De Twentsche Courant de humoristische dialectavonden Twente Plat, waarvan de opnamen op plaat verschenen en grote successen werden. In hetzelfde jaar scoorde hij ook een hit met De Klompendans.

Moppenboekjes
Na de succesvolle beginperiode van Twente Plat ging Platenkamp met andere artiesten verder onder de naam Een Rondje Twente. In 2006 en de twee daarop volgende jaren maakte hij Twentse moppenboekjes.

Spanje
De laatste weken van zijn leven wilde de Bornerbroeker graag doorbrengen in zijn geliefde Spanje, waar zijn zoon sinds enige jaren woont. Hij is in het bijzijn van zijn gezin overleden. Platenkamp zou komende zondag 69 jaar worden. Hij laat een vrouw, zoon, twee dochters en negen kleinkindreen achter. De familie verwacht dat de uitvaartplechtigheid eind volgende week in Twente zal plaats hebben.

Almelo e.o.