Basisschool De Welle ging in coronatijd speciaal open voor kinderen die thuis grote problemen hadden.
Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool De Welle ging in coronatijd speciaal open voor kinderen die thuis grote problemen hadden. © RIKKERT HARINK

Forse toename leerlingen speciaal basisonderwijs in Almelo: ‘We willen helemaal niet groeien’

ALMELO - Meer nieuwe leerlingen? Dat wil toch elke basisschool? Scholen voor speciaal basisonderwijs liever niet. Maar juist deze onderwijsinstellingen in Twente groeien. Vooral in Almelo gaat het hard. Terwijl juist de bedoeling was dat meer kinderen op reguliere basisscholen zouden blijven. „We kunnen nu wel stellen dat dit doel van passend onderwijs niet gehaald is.”

  1. Stikstofcrisis of niet, Almelo werkt mee aan megastal met 16.000 varkens bij Aadorp (anders gaat het veel geld kosten)
    PREMIUM

    Stikstof­cri­sis of niet, Almelo werkt mee aan megastal met 16.000 varkens bij Aadorp (anders gaat het veel geld kosten)

    ALMELO - Ruim zestienduizend varkens en biggen. Dat behelst het nieuwe uitbreidingsplan van de maatschap Dekker aan de Schout Doddestraat, aan de noordkant van Almelo. Het gemeentebestuur wil eraan meewerken. Daarbij wordt aangevoerd dat uitstoot van stikstof binnen de perken zal blijven. Maar Almelo móet wel, in zekere zin. Het plan afkeuren zou de gemeente meer dan een miljoen euro kosten.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.