Volledig scherm
© Erik Jan Jansen

Foutje: trein rijdt station Almelo voorbij

ALMELO - De intercity van Enschede naar Deventer reed vrijdagmorgen door een fout van ProRail station Almelo voorbij. Reizigers keken vreemd op toen hun trein niet stopte naast het perron maar het station vier sporen verderop voorbij reed. Over het spoor dat normaal gereserveerd is voor goederenvervoer.

"Een foutje van de treindienstleiding" aldus de conducteur van de Intercity, "men heeft ons aangezien voor een goederentrein."

Wierden

Een oplossing werd snel gevonden. De intercity maakte een korte tussenstop in Wierden. Zo'n 40 reizigers konden daar overstappen op de Blauwnet-sprinter naar Almelo. Personeel aan boord van deze trein was al gewaarschuwd dat er reizigers konden instappen die niet op de correcte wijze waren ingecheckt. Met een half uur vertraging kwamen de reizigers aan in Almelo.

Emmen

Voor een gezin uit Hengelo was het voorval extra zuur. "Wij zijn met de kids op weg naar Emmen en we moesten vanuit Almelo naar Mariënberg en waarschijnlijk is onze reis nu vertraagd" aldus de moeder. "Ik reis regelmatig met de trein maar ik heb dit nog nooit meegemaakt." Dan wenkt haar man haar, ze moeten rennen voor de aansluiting naar Mariënberg. Als ze bepakt en bezakt naar hun aansluiting rennen wordt er omgeroepen dat deze vandaag niet rijdt. Door werkzaamheden rijden er geen treinen maar bussen.

Het is niet de eerste keer dat treinen op verkeerde sporen terecht komen. Gisteren reed de trein van Den Bosch naar Tilburg door een verkeerde spoorwissel de andere kant op, naar Boxtel. 

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Almelo e.o.