Volledig scherm
Marie-Louise Kersbergen in de beeldentuin van Groeneveld © Lars Smook

Galerie Groeneveld in Almelo verdwijnt

ALMELO - Marie-Louise Kersbergen stopt na ruim 25 jaar met Galerie en Skulpturenpark Groeneveld in Almelo. Eigenaar Herman Hazewinkel zoekt een nieuwe invulling met mogelijk een bed and breakfast en nieuwe galerie.

Op 4 september sluit Groeneveld definitief de deuren. „We maken het jubileumjaar vol”, vertelt Kersbergen. „Ik heb jarenlang knalhard gewerkt, zeven dagen per week. Ik gun mezelf wat rust nu ik 65 jaar word.”

Dat wil niet zeggen dat ze helemaal stopt met werken. „Ik blijf beeldend kunstenaar, het leuke is dat die nooit met pensioen gaan. Verder blijf ik actief met mijn kunstadviesbureau in Enschede. Ik heb onlangs bijvoorbeeld een klus gedaan voor het Arboretum in De Lutte. En ik vertegenwoordig kunstenaars.” Bovendien heeft ze plannen om in Almelo iets nieuws op te zetten op het gebied van kunst. „Maar die plannen zijn nog prematuur. Ik kan alleen zeggen dat het echt wat moois is voor Almelo.”

Herman Hazewinkel is de eigenaar van de panden en de grond waar nu Galerie en Skulpturenpark Groeneveld zit. Om een nieuwe gebruiker te vinden die meerdere mogelijkheden heeft heeft hij bij de gemeente een wijziging van het bestemmingplan aangevraagd. „Het stempel van het landgoed blijft zeker in stand”, verzekert Hazewinkel. „Ik ben op zoek naar een duurzame exploitatie.” Een toekomstige huurder heeft diverse mogelijkheden. Het bestemmingsplan wordt zo aangepast dat er bijvoorbeeld een bed and breakfast kan komen, maar ook kantoorruimte. „Verder is het de bedoeling dat er een galerie en een beeldentuin blijven”, zegt Hazewinkel.

Almelo e.o.