Volledig scherm
Gasunie © Gasunie

Gasunie nog weken druk in Almelo en Bornerbroek

ALMELO/BORNERBROEK - De Gasunie is op verschillende plekken in de omgeving van Almelo aan het werk met werk aan leidingen. Op drie plaatsen rond Almelo wordt op dit moment gewerkt aan een afsluiterschema en in enkele gevallen levert dat ook overlast op voor het verkeer.


Op regelmatige afstanden in de gastransportleidingen bevinden zich afsluiterschema’s, dat zijn ondergrondse clusters van afsluiters. Op deze schema’s kunnen gasstromen worden onderbroken of verlegd. De schema’s worden doorgaans compleet vervangen. De constructiewerkzaamheden nemen per locatie maximaal één week in beslag. Daarvoor wordt een bouwplaats ingericht, er worden voorzieningen getroffen om het gastransport langs andere wegen in stand te houden, waar nodig worden restanten gas afgeblazen, het oude schema wordt verwijderd en het nieuwe wordt geplaatst en aangesloten op het gastransportnet.

Op dit moment wordt in de omgeving van Bornerbroek op twee plekken gewerkt. Vorige week is begonnen met het werk aan een gasleiding ter hoogte van de N741, de weg Delden-Bornerbroek. Het werk hier duurt tot 4 juli. Bij het Tusveld in Bornerbroek wordt eveneens gewerkt aan het gasnet. Dit werk is wat omgevangrijker en duurt tot eind juli. Tenslotte wordt ook aan de Aadijk in Almelo gewerkt. Dit werk moet op 8 juli gereed zijn.

De Gasunie is bezig met een grootschalig renovatieprogramma waarin onderdelen van het gastransportnet worden vervangen. De oudste onderdelen zijn circa 50 jaar oud en ze naderen het einde van hun technische levensduur. Daarom worden ze in de komende jaren vervangen. Het gaat om circa 2.800 afsluiterschema’s.

Almelo e.o.