Volledig scherm
© Ivo Kruger

Geen extra maatregelen na geweld in Almelose Syntus-bus

ALMELO - Het geweldsincident in een bus heeft niet geleid tot verscherpte maatregelen of onrust onder het personeel bij busmaatschappij Syntus. De buschauffeur die in Almelo door een passagier in zijn gezicht werd geslagen, is weer aan het werk, volgens een woordvoerder.

Veeg
"Onze chauffeur is gelukkig niet hard geraakt, ik geloof dat een hand zijn gezicht schampte. Meer een soort veeg dus. Maar wij vinden dat ernstig genoeg om aangifte te doen van mishandeling. Niet alleen voor onze chauffeurs, maar ook voor de andere passagiers levert elke vorm van lichamelijk geweld een bedreigende situatie op”, aldus de woordvoerder. „Bij de regelmatige verwensingen die tegen onze mensen worden geuit is dat een ander verhaal, dan is helaas het einde zoek.”

Het incident was maandagmiddag bij halte Vogelweide, waar een instappende en uitstappende passagier met elkaar aan de praat raakten. Toen de chauffeur verder wilde rijden en al langzaam optrok, werd hij door de uitstappende passagier geslagen.

Het aantal incidenten is volgens de Syntus-woordvoerder lager dan in de Randstad, waar recente mishandelingen voor veel onrust hebben gezorgd.

Almelo e.o.