Volledig scherm
De Eethoek verhuist naar wijkcentrum 't Dok. © Google Maps

Gejuich bij De Eethoek in Almelo; nieuwe locatie gevonden

ALMELO - Bij De Eethoek in Almelo is het feest. De initiatiefnemers achter de eetgelegenheid voor de allerarmste Almeloërs hebben een nieuwe locatie gevonden. De Eethoek verkast begin januari naar wijkcentrum ’t Dok. 

Slapeloze nachten had Monique van Baaren de afgelopen weken. Alweer moest de Almelose voor De Eethoek op zoek naar een nieuwe locatie. „De afgelopen vijf jaar zijn we al zeven keer verhuisd. Er is nooit eens rust.”

Dit keer heeft de verhuizing alles te maken met het Sportbedrijf Almelo. Het Sportbedrijf moet op korte termijn waarschijnlijk kantines in Almelose sportaccommodaties afstoten, om geld te besparen. De organisatie kampt met een grote bezuinigingsopgave en de verliesgevende horecagelegenheden in onder meer de IISPA hal kan een aardige besparing opleveren. Wel wil de gemeente nog op zoek naar een commerciële partij of vereniging, om de kantines toch open te kunnen houden. 

Mede-gebruiker De Eethoek heeft daar weinig tot niets aan. „We maken nu twee jaar gebruik van de keuken en eetruimte in de IISPA en zowel wij als onze gasten voelden zich er zo onderhand thuis”, zegt Van Baaren. „Het is nog niet 100 procent zeker dat de kantine dichtgaat, maar daar wilde ik niet op wachten. Dus zijn we toch op zoek gegaan naar iets anders.”

Uitdagingen

Bij die zoektocht had Van Baaren verschillende uitdagingen. De gaarkeuken serveert namelijk drie keer in de week een gratis maaltijd aan vijftig à zestig mensen. In totaal zijn dat elke week bijna tweehonderd mensen. Geen aantal dat je overal kwijt kunt. „Dat merken we nu al. Als de horeca van de IISPA voor sportclubs wordt gebruikt, moeten we uitwijken naar een locatie van TMZ aan de Bornerbroeksestraat. Daar kunnen we niet altijd iedereen een plek geven. En de laatste maanden wordt het weer drukker. Na de zomermaanden zie je dat wel vaker.” 

Wijkcentrum ’t Dok is wat de Almelose betreft de gedroomde nieuwe locatie. „Tijdens de rondleiding zag ik het direct. Acht kookpitten en twee ovens. Daar kunnen we wat mee. In de zaal bleek bovendien voldoende ruimte voor onze eters.” Het enthousiasme van Van Baaren blijkt wederzijds. De heren en dames van het wijkcentrum aan het Sumatraplein zien De Eethoek graag komen. „Komt bij dat de plek in de stad ideaal is. Nog centraler dan de IISPA en makkelijk te bereiken voor de gasten. Daarom zijn we ook zo blij dat er goedkeuring is van ’t Dok. Ik zie ons hier niet meer weggaan. Dit wordt ons definitieve thuis, hoop ik.”

Houtje bijten

De verhuizing staat gepland voor de eerste week van januari. „Door die plannen moeten we helaas wat maaltijden afzeggen. Dat is vervelend voor de mensen, want die moeten in sommige gevallen bijna letterlijk op een houtje bijten.” 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.