Volledig scherm
Het stadhuis in Almelo.

Gemeente Almelo: ‘ondanks bezwaren hoeven serre en schutting niet weg’

ALMELO - Een bewoner van een woning aan De Griffioen in de wijk Windmolenbroek hoeft zijn serre en schutting niet af te breken. Het college van de gemeente Almelo legt het advies van de bezwarencommissie naast zich neer. De commissie adviseerde eerder dat de uitbreiding van het huis en de schutting om de tuin niet in het geldende bestemmingsplan paste. 

De bezwarencommissie onderzocht de bebouwing naar aanleiding van klachten van een buurtbewoner. Die buurman klaagde dat de schutting te dicht bij zijn raam stond en daardoor het licht wegnam. Ook meende hij dat zijn raam door de bebouwing veel moeilijker te bereiken is voor schilder- of onderhoudswerkzaamheden. De buurman vreesde tevens voor geluidsoverlast uit de serre van zijn buren. De regels schrijven bovendien voor dat huisbezitters niet overal woonruimte mogen uitbreiden. 

De gemeente Almelo neemt dat advies niet over. Het college onderschrijft weliswaar dat inwoners niet zomaar op hun tuingrond mogen bouwen, maar dat dit in het verleden al vaker is gebeurd. Mensen breiden immers regelmatig hun huis uit. Volgens B en W houdt de bezwarencommissie in de beoordeling van de klachten te strak vast aan het bestemmingsplan. De gemeente wil dat plan niet te beperkt uit te leggen, omdat er dan helemaal niets meer mogelijk is.    

Almelo e.o.