Volledig scherm
Na 70 jaar huwelijk zien Ger en Corrie Wienesen elkaar slechts een uurtje per dag, maar dat is nog steeds leuk. © Emiel Muijderman

Ger en Corrie Wienesen uit Almelo delen 70 jaar lief en leed

ALMELO - Ger Wienesen en Corrie Wienesen-Broekhuijzen (beiden 95) zijn 70 jaar getrouwd.

Deze woensdag is het feest. Nicht Tineke Duivenbode is overgekomen uit Spanje. Bloemen op tafel. Een brief met een felicitatie van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, zorgt voor ontroering. Tijdens het gesprek met de krant houden ze elkaars hand vast.

Sinds maart wonen ze niet meer bij elkaar. Corrie woont namelijk op een gesloten afdeling van Het Meulenbelt. „Op doktersadvies zijn wij gescheiden van tafel en bed”, vertelt Ger. De gedachten gaan bij zijn vrouw op de loop. „Ik kan niet meer voor haar zorgen en zij niet meer voor mij. We hebben het daar wel moeilijk mee, maar het is niet anders.”

Ze vertellen dat ze allebei in Amsterdam zijn geboren en elkaar daar in de Ten Catestraat hebben ontmoet. „Ik zag hem elke dag lopen en dacht: daar moet ik achteraan”, vertelt Corrie. In de oorlog deed Ger mee aan de Februaristaking en dook onder op een boerderij in de Achterhoek.

Na de oorlog zochten Ger en Corrie elkaar weer op. Ze trouwden niet veel later. „De bruiloft was thuis, bij mijn ouders”, zegt Corrie. In 1947 verhuisde het echtpaar naar Borculo, waar Ger een carrosseriebedijf begon. Eind jaren 80 stopten ze ermee en verhuisden ze voor een rustige oude dag naar Almelo.

Almelo e.o.