Paulien en Merijn Ipskamp in hun school.
Volledig scherm
Paulien en Merijn Ipskamp in hun school. © Emiel Muijderman

Gesjoemel met stemmen bij tv-show: dansschool in Almelo toch (nog) niet de beste

ALMELO - Bij InnerAll uit Almelo kregen ze maandag te horen dat hun dansschool de beste is van Nederland. Dat zou ’s avonds bekend worden in een live-uitzending op RTL 4. Maar die ging niet door: er is mogelijk gesjoemeld met de stemmen bij de verkiezing. Daardoor kan door de zege - in ieder geval voorlopig - een streep.

In tv-programma De Beste van Nederland van producent Stay in Touch Media gaan ondernemers uit Nederland met elkaar de strijd aan.  Verschillende beroepsgroepen en branches komen daarbij aan bod. 

Succes

InnerAll werd eerder al de Beste Dansschool van Overijssel bij het RTL4-programma en stoomde zodoende door naar de zogeheten VIP Ronde. Daarin nam een aantal grote dansscholen het tegen elkaar op. 

Maandag overdag hoorden de Almeloërs dat zij hadden gewonnen. ’s Avonds zou de uitzending zijn. Maar zover kwam het niet. 

Grote onregelmatigheden

De uitzending werd geschrapt. In een verklaring op haar website meldt het tv-programma dat bij een analyse van de stemmen ‘grote onregelmatigheden’ zijn geconstateerd. Onduidelijk is wat die onregelmatigheden precies behelzen. 

„Daar wij met ‘De Beste van Nederland’ een eerlijke wedstrijd nastreven hebben wij meer tijd nodig om een helder beeld te krijgen”, staat in het statement van de programmamakers. Deelnemers aan het programma hebben daar volgens de site een e-mail over gekregen.

Nieuwe datum voor uitzending

De live-uitzending is verschoven naar komende donderdag 19.00 uur. Dan wordt de echte winnaar bekend. En dus zitten ze bij InnerAll in Almelo opnieuw in spanning.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.