Volledig scherm
© DG

Gestolen auto aangetroffen in Almelose wijk De Riet

ALMELO - Een getuige wees de politie op een auto aan de Rietstraat met openstaande ramen en de sleutels nog in het contact. Het bleek te gaan om een auto die eerder was gestolen uit de Almelose wijk Schelfhorst, de eigenaar woont aan de Martenastate. Niet alleen de auto was daarbij ontvreemd, ook andere spullen, zo meldt de politie. Om welke goederen het daarbij precies gaat, laat de politie in het midden. De diefstal werd vermoedelijk gepleegd tussen maandag 17 en woensdag 19 oktober. De technische recherche onderzocht het voertuig inmiddels op sporen.

Ook werd er ingebroken in een woning aan de Bonte Specht in de wijk Windmolenbroek. Dit gebeurde tussen maandag 17 oktober 15.00 uur en woensdag 19 oktober 16.00 uur, aldus de politie. Bij deze inbraak werd in ieder geval geldbedrag ontvreemd. Om hoeveel geld het gaat werd niet vermeld door de politie.

Bulgaarse methode
In zowel dit als in bovenstaand geval werd toegang tot de woning verschaft door middel van de zogenoemde Bulgaarse methode. Hierbij wordt de cilinder van het slot afgebroken zodat de deur geopend kan worden.

Almelo e.o.