‘Gevaar geweken’ in centrum Almelo na vondst pakketje, bewoners mogen weer naar huis

update/videoALMELO - Het centrum van Almelo is dinsdagavond het toneel geweest van tal van hulpdiensten en zelfs de EOD, na de vondst van een verdacht pakketje aan de deur van een woning in de Grotestraat. Het centrum is lang gedeeltelijk afgesloten geweest, bewoners stonden op straat. Inmiddels is het centrum weer vrijgegeven. 

 1. Twentse ‘zorgprofeet’ Jos de Blok kleurt het liefst buiten de lijntjes: ‘Het imago van wijkverpleging is opgepoetst, nu de waardering nog’
  PREMIUM
  interview

  Twentse ‘zorgpro­feet’ Jos de Blok kleurt het liefst buiten de lijntjes: ‘Het imago van wijkverple­ging is opgepoetst, nu de waardering nog’

  Het borrelt altijd bij Jos de Blok. De baas van Buurtzorg wil statushouders laten werken in de zorg en praat daarover met Vluchtelingenwerk. Als Pieter Omtzigt hem zou bellen over een nieuwe politieke partij, is De Blok zijn man. Hij denkt graag mee. Naast zijn duizend en méér ideeën is hij een doener. Vorige week werd bekend dat tienduizend zorgmedewerkers van Buurtzorg vanaf maart structureel meer loon krijgen.
 2. Dankzij het huifbed krijgt Raymond in Almelo een massage van de paarden
  PREMIUM
  ons dna

  Dankzij het huifbed krijgt Raymond in Almelo een massage van de paarden

  „Ze genieten er allemaal van”, zegt Dini Jurg. Ook de fjordenpaarden Bassie en Flurk lijken het best te vinden. Soms wel twintig keer per week krijgen ze een huifbed op hun rug en lopen ze daar rondjes mee. In het bed een lichamelijk en/of geestelijk beperkte cliënt, die als het ware liggend paardjerijdt. Dat is plezierig, het ontspant, op alle mogelijke manieren. „Ze krijgen een massage van de paarden.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.