Volledig scherm
Het is een grote bende rond het afvaleiland bij het Van Goghplein © Hanny ter Doest

Gigantische puinzooi rond afvalcontainers Van Goghplein in Almelo

ALMELO - Opengescheurde vuilniszakken, drinkpakken, etensresten en zakken vol kleding. Het is een grote bende bij het afvaleiland op het Van Goghplein. 

Vooral op sociale media spreken veel mensen schande van de rommel. Onder meer lokale politici bemoeien zich met de rotzooi. Zo roept de partij Democraten.Nu op tot directe plaatsing van camerabewaking en laten ook enkele VVD’ers zich uit over de kwestie. 

Het Van Goghplein geldt al geruime tijd als een hotspot waar mensen regelmatig afval naast de containers plaatsen of simpelweg vuilnis van zich af gooien. Op drie andere plekken in Almelo zijn onlangs camera’s opgehangen en daar is de hoeveelheid rommel behoorlijk afgenomen. De bewakingsbeelden maken het voor boa’s een stuk makkelijker om mensen aan te spreken en te beboeten als ze hun afval niet op de juiste manier weg brengen. 

Drukmatten

De gemeente Almelo liet vorige week weten dat het cameratoezicht mogelijk verder wordt uitgebreid. In oktober komen daar ook nog eens zogenaamde drukmatten bij, waaronder bij het Van Goghplein. Die vinding wordt aan de onderzijde van de containers bevestigd. Wie zijn afvalzakken dan naast de bakken plaatst, krijgt door alarm- en lichtsignalen duidelijk te merken dat hij of zij niet goed bezig is. Als de persoon in kwestie de zak verwijderd, volgt een goedkeurend toontje. 

Volledig scherm
Zakken zijn naast de containers geplaatst. © Hanny ter Doest
Volledig scherm
Bij de containers komen in oktober zogenaamde drukmatten. © Hanny ter Doest
Volledig scherm
Etensresten en andere rommel liggen verspreid over het milieu-eiland. © Hanny ter Doest

Almelo e.o.