Goed bezig Jaimy (10): gezinsleden halen wekelijks zakken zwerfafval uit Almelose wijk Windmolenbroek

videoALMELO - Het afval stapelt zich wekelijks op bij de familie Tola in Windmolenbroek. Niet dat ze er zelf zo’n smeerboel van maken, het gaat om de weggegooide troep die moeder Suzanne en zoon Jaimy (10) inzamelen in de wijk. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Almelo vangt 250 vluchtelingen extra op komende half jaar; ‘Uit medemenselijkheid moeten we helpen’
  PREMIUM

  Almelo vangt 250 vluchtelin­gen extra op komende half jaar; ‘Uit medemense­lijk­heid moeten we helpen’

  ALMELO - Almelo gaat een half jaar lang 250 asielzoekers extra opvangen. Dat gebeurt in voormalig Huize Alexandra. Uit medemenselijkheid en omdat de nood zeer hoog is, heeft het gemeenbestuur vandaag besloten tegemoet te komen aan een dringend beroep dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). ‘We hebben als gemeente een morele verantwoordelijkheid om te helpen’.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.