Volledig scherm
Gold Stars Heracles gaat in het nieuwe jaar een vrouwenteam opzetten. © Bert Kamp

Gold Stars Heracles uit Almelo krijgt in nieuwe jaar ook een vrouwenteam

ALMELO- Gold Stars Heracles gaat beginnen met een vrouwenteam. Walking football, oftewel voetballen in wandeltempo, is al ‘hot’ bij de mannen en vanaf volgend jaar wordt deze variant dus ook beoefend door vrouwen. Op 15 januari 2020 is er voor de Almelose vrouwen een kennismakingsdag in het supportershome van Hart voor Heracles.

In Nederland zijn de eerste clinics voor vrouwen al begonnen. Gold Stars Heracles is de derde vereniging, na clubs in Groningen en Drenthe, die straks een vrouwenteam heeft. Gold Stars Heracles heeft al een mannengroep in haar gelederen. Voorzitter van de Almelose club is Huib Rouwenhorst. Hij is erg enthousiast over het opzetten van de nieuwe groep: „Het is erg opvallend dat er in Nederland bijna alleen maar herengroepen zijn. Bij de vrouwen is er een kleine groep die we kunnen bereiken, want de voetbalhistorie van vrouwen is veel kleiner dan die van de mannen. Daarom hebben we de leeftijd voor de vrouwen naar beneden gehaald. Van vijftig à zestig jaar naar veertig jaar. Voor dames die na hun ‘normale’ voetbalcarrière niet stil willen of kunnen zitten, is dit een ideale uitkomst.” 

Haantjesgedrag 

Rouwenhorst vervolgt:  „We hebben gemerkt dat vrouwen, die nog niet veel met voetbal te maken hebben gehad, niet gelijk bij de kerels willen gaan lopen. Ze spelen liever onderling. De mannen kunnen nog wel eens haantjesgedrag vertonen.” 

Het maakt niet uit of geïnteresseerden een voetbalachtergrond hebben of ze er helemaal bleu instappen. Bij de rustige variant van voetbal is het de bedoeling om in beweging te blijven en de sociale contacten te onderhouden en te vernieuwen. Presteren staat bij walking football niet voorop. 

Meer informatie via: www.goldstarsheracles.nl.

Almelo e.o.