Volledig scherm
Mart Braakhuis en Marl ten Brinke krijgen uit handen van wethouder Irene ten Seldam de wisselbeker © Emiel Muijderman

Groep 8 van Almelose basisschool wint wisselbeker verkeersproef 2016

ALMELO - Groep 8 van basisschool De Bonkelaar, locatie Rotsduif, heeft het praktijkdeel van de verkeersproef 2016 het beste uitgevoerd. De leerlingen wonnen daarmee een grote wisselbeker. Maandagmorgen kreeg de groep de beker uitgereikt.

Wethouder Irene ten Seldam kwam samen met directeur Annet Kempers de leerlingen verrassen met de uitreiking van de wisselbeker. De kinderen wisten namelijk nog niet dat ze samen de beste klas waren bij de verkeersproef 2016. Toen ze door hadden wat er gebeurde waren ze erg enthousiast en trots op hun prestatie. Het was wel spannend dat de wethouder de uitreiking deed.

Juf Leonie Veltman zegt: “De leerlingen hebben het erg goed gedaan. Als docent ben ik erg trots op hen. Voor mij is het ook de eerste keer dat ik een klas heb die deze prijs wint.” Ze vertelt verder over hoe ze de leerlingen heeft geleerd zich veilig in het verkeer te gedragen. “We hebben altijd tegen de kinderen gezegd dat ze goed om zich heen moeten kijken en dat ze bij twijfel niet moeten oversteken. Hopelijk bewegen de leerlingen zich voortaan veiliger in het verkeer dankzij de lessen die we eraan hebben besteed en dankzij de proef”.

Volledig scherm
Leerlingen zijn blij met de wisselbeker. Van links naar rechts: Lotte, Sophie, Anouk, Glenn en Lars © Emiel Muijderman
Volledig scherm
Leerlingen zijn blij met de door hen gewonnen wisselbeker. © Lars Smook

Almelo e.o.