Volledig scherm
TON traint elke dag in de topsporthal van de IISPA. © Lenneke Lingmont

Groot gala van Topturnen Oost-Nederland in Almelo

ALMELO - Topturnen Oost-Nederland houdt op 28 oktober een groot gala. Om sponsoren kennis te laten maken met de turnsport en om geld in te zamelen voor de weg richting de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.


Sporters en trainers geven een demonstratie, er is een veiling door Hennie van der Most en er zijn optredens van Showband Broadway en Voice Kids-winnares Esmée Schreurs.

Het gala is bij Preston Palace. „We hebben gekeken of het in onze trainingshal in de IISPA kon, maar daar zijn zoveel aanpassingen voor nodig dat we beter een paar turntoestellen mee kunnen nemen naar Preston Palace”, zegt TON-voorzitter Mark Nijenmanting.

Het gala is ook bedoeld om geld in te zamelen. Bedrijven kunnen tafels voor tien personen kopen voor duizend euro. TON kan het geld goed gebruiken om turnsters klaar te stomen voor de Olympische Spelen van 2020. „Een aantal talenten maken zeker kans om mee te doen”, zegt Nijenmanting. „Misschien krijgen we ondersteuning van de turnbond, maar tot nu toe moesten we alles op eigen kracht doen.”

Er zijn nu vijftien van de vijfentwintig tafels verkocht. Aanmelden kan via evenement@tonalmelo.nl.

Almelo e.o.