Groot onderzoek naar incident in Almelo, ‘bewoner gisteravond al afgevoerd’

videoALMELO - De politie onderzocht dinsdag een geweldincident in een woning aan de Pijlkruidstraat in Almelo. Het incident gebeurde vermoedelijk tussen afgelopen zondagavond en maandagochtend. Er zijn geen doden gevallen.

De politie doet verder geen mededelingen, maar buurtbewoners in de wijk De Riet vertellen dat maandagavond een man door een zevenkoppig arrestatieteam is afgevoerd. Het zou volgens hen gaan om de bewoner van het huis waar de politie onderzoek doet. Maar een vrouw die zegt de moeder te zijn, laat weten dat het haar huis is. „En mijn zoon is wel eens bij mij.”

Ze heeft geen idee wat er gebeurd kan zijn. „Als jij het weet, dan weet ik het ook.”

Vreemd gevoel

De buurtbewoners zeggen dat er in het huis een man van rond de 35 jaar woont. Ze hebben een vreemd gevoel bij hem. „Als jij camera’s aan de voorzijde van je woning hebt hangen, dan zegt dat toch genoeg? Hij kon de hele straat in de gaten houden.”

Ze weten niet of de man werk heeft en zo ja welk werk. „Wel heeft hij hier altijd diverse auto’s staan. En die worden soms opgehaald.” Een handelaar? Ze weten het niet. 

Vriendin

Volgens de omwonenden heeft de man ‘een vriendin die zelf een kindje heeft’. Ze weten niet of het stel samenwoont. „Maar die vriendin hebben we sinds afgelopen weekeinde niet meer gezien.”

De buurtbewoners zeggen dat het arrestatieteam van de politie maandagavond omstreeks 21.30 uur in de straat arriveerde. „Ze hebben vervolgens de woning geforceerd met een stootijzer.”

‘Hele nacht politie in de straat’

De buurtbewoners werden opgeschrikt door die politie-inzet en gingen naar buiten. „We hoorden de bewoner zeggen tegen de agenten: ‘Jullie zijn te laat.’ Tegen zijn moeder, die vlakbij woont en ook op straat stond, zei hij: ‘Sorry, mam.’ Daarna was er de hele nacht politie in de straat. Om de twee uur werden agenten afgelost door collega’s.” 

Een hek met zwarte doeken onttrekt het huis momenteel aan het zicht. Ernaast staat een bus van de politie. Omwonenden zagen dinsdag na twee uur in de middag mensen met witte pakken aan en mondkapjes voor onderzoek doen op de bovenverdieping van de woning. 

Slachtoffer?

Een geweldincident zonder dode; dan moet er toch minimaal een gewonde zijn? „Daar ga ik niks over zeggen”, zegt politiewoordvoerder Ruud Visser. Hij is zich er van bewust dat de grote politie-inzet vragen oproept in de buurt. 

„Maar de zaakofficier van het Openbaar Ministerie bepaalt wat wij naar buiten brengen. Op dit moment is dat datgene dat wij hebben getwitterd.”

Hij laat zich wel ontglippen dat een team dat is gespecialiseerd in forensische opsporing momenteel nog bezig is met onderzoek in de woning.  

Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de Pijlkruidstraat in Almelo. © News United/Jan Willem Klein Horstman

Almelo e.o.